Verslag Serious Request op Nederland3 – 3 mentions/seconde!

By: Lien Brusselmans

December 21, 2012

10,438 tweets tijdens verslag Serious Request

Nederland 3 doet zijn naam eer aan: gisteravond, tijdens het verslag van de derde dag Serious Request op Nederland 3, zag Engagor maar liefst 3 mentions per seconde passeren! Serious Request is een jaarlijkse actie waarmee de Nederlandse radiozender 3FM geld inzamelt voor projecten van het Rode Kruis. Tussen 19u30 en 20u30 kwamen gisteren in totaal 10,597 mentions binnen in Engagor, hetgeen je duidelijk ziet aan die piek in de grafiek. 98,5% daarvan waren tweets!

RT’s brengen geld op!

Een blik op de top conversations maakt duidelijk dat RT’s geld opbrengen! Vroeger gaven bedrijven/organisaties vaak geld per x SMS’en maar dit jaar zwaait Twitter duidelijk de plak. Ondertussen zijn er al meer dan 40,000 retweets! Draag gerust ook je steentje bij!

Gerard genereert meeste online buzz!

In het Serious Request Glazen Huis geven 3 radiopresentatoren een week lang het beste van zichzelf. Gerard Ekdom gaat met 47,7% het vaakst over de tongen. Giel Beelen (41,1%) zit hem op de hielen maar Michiel Veenstra hinkt qua buzz (11,1%) toch een beetje achterop.

Ook bekende Nederlanders tweeten mee

Engagor detecteert ook top influencers. Welke Twitter/Facebook users zijn het populairst met wat ze zeggen over Serious Request? Opvallende aanwezige in dit lijstje is @OpaBeelen, weerman in het ochtendprogramma GIEL op 3FM. Met twee tweets over #sr12 werd hij in totaal toch al 464 keer geretweet!

Een heel mooie actie die heel wat teweegbrengt. Het is ongelooflijk hoeveel er op internet rond te doen is en we volgen alle online conversaties met veel interesse via Engagor. Just so you know: op dit moment is er al meer dan €1,700,000 ingezameld, en nog 3 dagen te gaan!